Min måndag i rader.

Äntligen måndag och så skönt! Helgen har gått fort, men jag tror  det beror på att jag var hemma en kortare stund. Kom ju hem i lördags på eftermiddagen istället för fredagen på kvällen. 
Men det gick bra ändå. Var bara hemma i helgen. Haft hjärtklappning sedan fredag till lördag natten vilket har varit jobbigt. 
Egentligen inte fysiskt jobbigt, men psykiskt och påfrestande. Det har verkligen känt som hjärtat har kört ett joggingpass hela helgen. Så jag har blivit varm och svettig av minsta lilla ansträgning + att jag har fått upp flåset och varit andfådd av minsta lilla. 
 
Nåja, nog om det. Vaknade strax efter 09:00 idag av att jag hade ont. Tog extra smärtstillande och låg bara och väntade på att assistenten skulle komma klockan 09:20 då hon börjar sitt pass på måndagar. 
Värmde sedan på frukost som bestod av pizza från igår. Haha! Ja ni läste rätt - pizza från igår. Ibland får man vara lite "ful" och ha en sådan frukost. 
Efteråt så borstade jag tänderna och håret. Fick sedan hjälp av assistenten att linda om benstumpen. Packade sedan ihop dem grejer jag ska ha med till sjukhuset och klockan 12:20 kom taxin och hämtade mig. 
 
När jag kom fram till sjukhuset så påpekade jag om min hjärtklappning som fortfarande ligger i sedan helgen. Kontroller togs och grejen som mäter puls och syre visade 66 i puls. Så jag sa att det verkligen är fel, det slår betydligt snabbare än så. 
Hon räknade sedan pulsen själv och kom upp i 120. Ungefär där och lite högre har det legat under hela tiden. Blodprover togs som vanligt också, därefter kontaktade min läkare här på avdelningen, hjärtläkaren för att höra med honom vad han tyckte om hjärtklappningen. 
Han ville ha ett EKG på hjärtat så det togs. 
 
Att ta EKG tycker jag är lite segt och drygt. Största anledningen är att det är så många sladdar och elektroder som ska kopplas på. Sammanlagt 10 stycken. Mycket sladdar så att risken är stor till trassel ger mig nästan panik. Men det är skönt att det går fort. 
I Västerås har vi dock elektroniskt där hjärtkurvan hamnar. Men samma pricip ändå. 
 
En liten stund senare kom även hjärtläkaren förbi en sväng. Frågade hur det stod till och sa att det kommer en sköterska från hjärtavdelningen och ska ge intravenös medicin så hjärtat/pulsen förhoppningsvis saktar ner lite. Den medicinen har jag fått förut så jag vet vad det handlar om och den är inte alls trevlig att få. 
Men det är väl ingen medicin egentligen? 
Jag fick dock beröm efter av sköterskan som sa att jag var duktig. Hon hade t.om mött på några äldre som inte alls vill ha medicinen och varit svåra att ge pga det. 
Egentligen förstår jag för det är inte roligt att få det, när det känns som hjärtat ska hoppa ut ur en eller typ stanna. Men det är så kort stund och oftast så blir det bra sedan. Hjärtat slår sedan bra, så dem där sekundrarna kan jag härda ut. 
Senare blev det middag och efter det dusch. Under kvällen har jag kikat på TV och sett Svenska fall för FBI för första gången. Jag tyckte det var intressant men obehagligt vilken död kvinnan varit med om i detta avsnitt som visades. 
Såg ni det avsnittet? 
 
Nu har klockan passerat halv tolv. Ska se på webb TV och youtube. Efter det sova. Har fått tid till omläggning 07:30 imorgon så det är skönt! 
Blod slapp jag idag också då mitt värde låg precis ovanför gränsen! Wiiie!! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0