Kvar på sjukhuset

Som rubriken lyder så är jag kvar på sjukhuset. Natten till idag hamnade jag en sväng på akuten för mitt hjärta gick för fort. Bild jag tog då jag var där. (pulsen låg på 130 då) 
 
 
Redan på avdelningen togs det EKG på hjärtat. Medicinläkaren kontaktades och kom till mig. Han beslutade sig för att man skulle ge samma medicin som jag har fått förut, som stoppar upp hjärtats hastighet lite.
Dock gick det inte att vara uppkopplad på avdelningen för dem har inte sånt på kärlkirurgen. Så därför fick jag ta en sväng till akuten mitt i natten. 
Första omgången av medicinen så droppades den in i blodbanan för sakta så det hjälpte inte alls.
 
"Denna medicin fungerar som så att den har jätte kort tid som den "fungerar" Så när man ger den så måste man spruta in den i blodbanan och vara snabb med en spruta natriumklorid efter så man fort får in medicinen. Annars slutar den verka"
 
Sköterskan som gav medicinen trodde droppet jag hade då, kunde skjuta in medicnen till hjärtat. Men det hade ju slutat verka då jag fick den. Haha! 
Men försök nummer två så var hon mer beredd. Dock ville inte hjärtat slå om ändå. Vi försökte 4 gånger sammanlagt, utan resultat..
Medicinläkaren beslutade sig för att man skulle prova elkonvertering av hjärtat. D.vs ge hjärtat stötar, men det gjorde inte på nätterna enligt honom så jag fick åka tillbaka till avdelningen för att försöka sova. 
Dock var det inte det lättaste då det kändes som en del av mig (hjärtat) var ute på värsta springrundan. Men jag luckades iallafall att sova någon timme innan det var dags att åka upp till operation för elkonverteringen och omläggningen. 
Jag fick höra efter, då jag hade vaknat upp att hjärtat inte hade svarat på elkonverteringen heller. Till sist hade man provat någon annan medicin mot hjärtat och då svarade den äntligen. Sedan dess har det slagits i normal takt för mig. 
Jag är nu kvar. För läkaren ville att jag ska göra ultraljud på hjärtat imorgon. Han tycker det är dags att man ska se över mina meciner ordentligt och se om det är något man kan göra för att underlätta för hjärtat. Att få hjärtsvikt eller hjärtklappning är något som bara blir vanligare och oftare för mig. 
Han ville även att jag skulle vara kvar iafall hjärtat slår om och börjar så snabbt igen då den här andra medicinen jag fick sist börjar gå ur kroppen. Håll tummarna att det forstätter vara lugnt! 
Nu ska jag be om en kopp té och lite smörgåsrån. Sedan försöka sova! 
 
 

Kommentarer
Postat av: Pernilla

krya på dig vännen. kram

2015-07-29 @ 19:55:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0