24:e April - Trött efter en tuff dag..

Vill bara lämna några rader här. Som rubriken lyder så är jag jätte trött och seg efter en rätt tuff dag. 
Grejen var att det var rätt okej fram till lunch då jag och assistenten skulle börja med stumpen. Hon lindade toppen på stumpen först för det hade blivit som en hatt längt ut. 
Det blir så ibland, att lindorna glider ut eftersom min stump är konformad. Då får man liksom ta i med en linda och försöka trycka tillbaka det så det inte blir luft i toppen mellan stumpen och lindorna. 
Sedan skulle hon försöka linda längre ner och och då kände jag efter 1,5 lindningsvarv att huden är jätte skör under. Att assistenten och jag måste sätta någon som skyddar innan man lindar på. Så hon tog upp dessa få varv. Då börjar det blöda någonstans, samtidigt ser jag att jag är jätte svullen. Ungefär som en halv tennisboll - Och jag skojar inte! Värsta svullnaden var det! 
Det är jätte jobbigt och jag blir ledsen. Sedan vet jag inte hur man skulle göra för att stoppa in svullnaden och samtidigt stoppa blödningen.  För grejen var att det kändes som assistenten inte riktigt heller visste hur hon skulle göra för att stoppa blödningen och få in svullnaden samtidigt. 
Förstå mig rätt nu. Hon verkade inte vara rädd för blod. Utan hon höll sig lugn. Men däremot kändes det lite som att vi både inte riktigt visste hur man skulle få till det på bästa sätt.
Så jag valde att ropa in mamma som fick hjälpa till en del, med lite hjälp från assistenten. För mamma fungerar så som vid lite akutare situationer. Eller akut och akut, men situationer där man måste vara snabb - Hon liksom funderar inte. Hon bara "gör". Det går liksom på ren automatik.. Hon är en riktig guldklimp min mamma! 
Vi ville försöka få in mig tidigare än klockan 15:00 som är min ordinare tid. Samt få ambulanstransport till sjukhuset istället för sjukresa. Just för att ifall det börjar blöda, vem ska hjälpa i sjukresan förutom jag själv liksom? Dessutom så brukar inte sjukresa vilja ta emot mig just då jag har blödit, 
När vi försökte få hem en ambulans så sa dem att det är tokfullt, Att alla ambulanser typ var upptagna. Så sedan när Samtrafik kontaktades så tyckte även elefonisten där att jag skulle få åka i en bokad ambulans, så hon på Samtrafik hörde av sig till centralen där dem sitter och tar emot alla samtal från folk som behöver ambulans och tryckte på så det kom en ambulans hem till mig.  Dock drog det en stund innan den kom men det gick bra ändå. 
 
 
 
Dock har jag haft riktigt riktigt ont idag efter min lilla blödning.. Vilket är extremt jobbigt. När jag kom fram till sjukhuset så tog man prover ganska direkt. Sedan var det dags att duscha . Dem ville att jag skulle göra det innan maten så det gjorde jag också. 
Efter duchen har jag inte gjort mycket mer. Bara kollat på datorn, Facebook och betalat räkningar. Tänkte nog bara fortsätta att ta det lungt resten av kvällen. Kanske försöka sova tidigt ikväll? Eller ja, tidigt och tidigt. Jag kan annars ibland vara uppe till runt 03:00 här på sjukhuset. Tidigare än så ska jag nog föröska släcka. 
Som sagt, är slut.. Åka ambulans (bokad, men ändå) två gånger på inte ens en vecka. Vad är oddsen liksom? 
Jaja, nu ska jag avrunda och käka upp mina skorpor och sedan bara ta det lungt. Dålig bild togs med kameran på datorn. Orkade inte ta med telefonen! 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0