Kvar... (kort inlägg)

Som det står i rubriken, jag är kvar på sjukhuset. Det är för att jag har ont. Och ont är troligen för att omläggningen blev rätt misslyckad. Det är veck lite här och där, skrynkligt och lite lösa lindor. Trodde inte jag skulle behöva uppleva det så här illa med den kirurgen. Är väldigt ledsen och upprörd över denna omläggning. Blir det slarvigt så är det jag dom får lida tills nästa gång jag lägger om. Jag förstår heller inte hur det kan vara så olika omläggningar från kirurg till kirurg, när den som lägger om bäst har lärt denna son la om nu b.la.. Ska nu skriva upp mina synpunkter och jag hoppas jag får träffa honom öga mot öga och prata! Detta måste bli skärpning! Inte bara för min skull utan även för sköterskorna här som hela tiden annars kommer behöver rätta och göra det snyggt efter kirurgerna. Har penna och block i högsta högg!


Rasmus kan! (ibland)

Jag måste verkligen berätta om en söt grej som Rasmus kan ibland. När han vill!
 
Ibland gör jag olika ljud med munnen som smackar t.ex. Och oftast så försöker Rasmus härma, men det låter oftast mer "pha" "pha".
Sen blir han tyst och tittar på mig med sina stora ögon. 
Jag säger: Smacka med munnen! Gör som du gjorde med munnen! 
Och så kommer det där ljudet igen: "pha" "pha" 3 - 5 gånger.

Sen tittar han på mig och ler och jag ger honom beröm! 
 
Han är så klok, min söta lillebror! 
 
 
Bild lånad av mamma!
 
 
 

Måndag!

Hej hej på er!
Hoppas ni alla har haft en trevlig helg och haft en bra start på veckan.
Min blev väl inte sådär jätte bra. Åkte ju in till sjukhuset igår för jag hade så ont.  Värken fortsatte pendla till och från hela kvällen och även början på måndagnatten. Klockan var halv fyra imorse kollade jag på klockan sista gången. Precis innan det hade jag fått morfin för att jag hade så ont.
Somnade tillslut sen och vaknade vid lunch då dom kom med maten. Var fortfarande jätte trött men det gav med sig sen.
På eftermiddagen kom mamma och Rasmus förbi. Mamma hade varit till Apoteket och hämtat ut min apodos. Hon stannade hos mig en stund. Vi tog även upp det här med näringsdrycker igen på tal till en sköterska. Strax efter kom dietisten som har hand om sånt och jag fick ett "recept" så  mamma har hämtat ut det också.
När hon hade varit hos oss så sa mamma och jag till varandra: Vad fort det gick!
Ibland får man nämligen vänta en evighet på att något ska hända här känns det som. Men det är bra att det gick fort.
 
 
Det är ju jätte bra att jag har fått drycker nu. Dom är ju inte sådär super goda men dem går att dricka och både mamma och jag anser att jag behöver sånt. Ibland mår jag inte bra och tappar då matlusten. Då behöver jag ju få näring från något annat håll och dessa är ju då super bra. Jag tog smakerna Jordgubb och choklad nu.
För er som inte visste det så kan man även leva på enbart dessa. Men det tänker jag INTE göra!
Mamma gick även en vända till kiosken för min skull. Jag var sugen på Redbull och glass nämligen. När dom hade gått  så var det dags för middag och sen dags för dusch typ. 
Duschen var jätte jobbig men det gick bra. Blev lite små irriterad på ena sköterskan som var med. Jag skulle hälla en liten klick shampoo i handen och medan jag förskte vända tillbaka flaskan så tröck hon ut ännu mer, så jag fick shampoo som skulle ha räckt till 3-4 personer.. Aja,, Det gick ju ändå.. Det vart dock som ett tjock vinter landskap i håret. Hehe!
Efter duschen har jag bara kollat på TV och nu sitter jag här vid datorn. Eller ja, okej, ligger. Funderar på att kolla på WebbTV. Men ville bara skriva lite här först och nu har jag gjort det!
Kan avsluta med att säga att inget blod behövdes idag! Hb på 89! Wiho!

Söndag!

God kväll på er alla!
Jag hoppas ni alla mår bra och har haft en fin helg. Min har varit okej förutom idag. Har haft mycket ont till och från i stumpen. Det är jobbigt. 
Förstår inte varför det ska pendla så mycket för? Jag tycker dessutom att min värk har blivit lite värre den senaste tiden. Det är fruktansvärt jobbigt! 
Även fast det är söndag så är jag redan på sjukhuset. Kände att det var bäst att komma in när det är så här. Dom har ju bättre smärtlindring ifall jag skulle behöva det. Det är nämligen inte alltid det jag har hemma hjälper. Specielt inte på senaste tiden. 
Så nu stannar jag här tills på tisdag då det är omläggning. Skulle ju annars ha åkt in imorgon till sjukhuset. 
 
Nu ska jag kolla runt lite på nätet och evetuellt kolla på webbTV. Ha en trevlig fortsatt kväll! 

Min tisdag (skrivet torsdag 26:e)

Efter omläggningen i tisdags som för övrigt gick bra så kom Johanna hit och hälsade på!   Vi åkte permo hela väg ner till stan. Eller hon hade sin vanliga rullstol och hakade på mig när hon inte orkade. Hehe! 

 

 Johanna och jag på väg mot stan. Friends forever! 

När vi kom till stan så började vi med gallerian Igor. Jag skulle nämligen in på panduro och handla lite garn och virknålar. Hade ju inte det hemma och ville gärna skaffa mig det själv eftersom min gudmor var så snäll och skickade virk böcker till mig, Nu kan jag äntligen börja lära mig!   Köpte en pappväska som jag tänkte måla ljusrosa med vita prickar och ha garnen i. Hittade även ett kit till att göra armband. Dock såg det skit svårt ut när jag väl kollade instruktionerna.   Äh men det ska man väl fixa?

 

 

Vi gick sen in till Bokia där jag tidigare hade hittat ett fint bokmärke som jag ville köpa. Jag läser så mycket och ville nämligen ha något fint. Tidgare hade jag ett Pokemon kort som man fick för länge sen från McDonald´s. 

(Happy meal) Hittade även en intressant bok. 

 

Efter besöket i Igor gick vi ner till Punkt där jag skulle fixa en annan sak som jag ville göra. Nämligen byta in två WII spel till ett annat inne på GAMES. Ena spelet var typ inte värt någonting så därför vart det ett spel men det gjorde ingenting. Dom jag bytte in var så himla tråkiga och ena var skit svårt. 

 

 Efter det gick vi vidare till H&M, Gallerix och New yorker där jag också hittade lite. 

 

Super bra shampoo och balsam! Håret blir jätte fint tycker jag! 

 

 

 

När vi hade shoppat klart så gick vi till McDonald´s för Johanna ville äta. Jag köpte inget för jag var inte sugen på det. Jag ville ha mat från MAX som jag tänkte ta på vägen tillbaka till sjukhuset. 

Tanken var att Johanna skulle följa med mig tillbaka men vi mötte på ett gäng från staden (säger inte vilka det är och vilken stad ifall dom och hon inte vill) där hon bor som hon kände. Jag sa till henne att hn kunde fråga om hon fick åka tåg tillbaka med dom eftersm det skulle ha blivit så sent annars för henne. Det gick bra för dem så jag rullade till sjukhuset själv. Trött men glad över dagen! 

Stannade på MAX för attt käka två cheeseburgare och en Lyxmilkshake. Sen var det raka vägen till sjukhuset. 

 

Tack för dagen fina vän!! 

 


Ville bara säga!

Ville bara säga att jag har försökt att blogga på datorn idag men något krånglar så det bli tyvärr inget inlägg.. Ville skriva om min fina tisdag b.la då jag umgicks med johanna. Jag har iallafall inlägget sparat så får se när bloggen slutar att strula. Nu vet ni hur det ligger till här! Kan för övrigt säga att jag mår bra, dock väldigt sur på blogg.se. Men jag hoppas det ger sig! Hade så gott så länge! //Skrivet från mobilen


Armband!

Mitt senaste armband som jag har gjort! 
 
 

Saara tycker till!

Är fortfarande vaken och kämpar med både smärta och obehag... Klippel Trenaunay syndrom önskar jag knappt världens farligaste man. Det är så jobbigt! Har en tid till OP klockan 08:00 om inget akut sker. Nu tar alla i Västmanland lugnt så inget händer! ;) Hehe!


Mår ingen vidare...

Hej på er läsare! 
Jag hoppas ni alla mår bra och har haft en fin helg! 
Jag mår ärligt talat inte sådär jätte bra så kommer inte blogga något ikväll. Kommer nog bara läsa lite bloggar och kanske eventuellt kolla på någon film. 
Det är stumpen som krånglar. Det gör mig oerhört ledsen! 
 
Bjuder iallafall på en rolig bild, som är tagen i torsdags då pappa var här och hälsade på. 
 
 
Såg nu att förra inlägget vart en enda klump. Hoppas det gick att läsa ändå! 
Ta hand om er och varandra!
 
 

Litet inlägg från mobilen.

Hej hej på er! Hoppas ni mår bra och har haft en fin torsdag. Min torsdag började som vanligt. Vaknar, käkar frukost och kollar på Top Model på kanal3. Dom visar programmen om och om igen men det är ju sommar och då går det mycket repriser. Efter jag käkade frukost så har jag fixat mig iordning för att åka till sjukhuset. Taxin kommer som vanligt strax efter 15:00.. När jag kom fram så tog man prover ganska direkt och pappa kom förbi. Denna gång kom han själv. Han hjälpte mig att lösa lite korsord från tidningen Kors&Tvärs. Även om jag har den lättaste tidningen så tycker jag ibland att det kan vara skit svårt.. Okej, ganska ofta faktiskt! Hehe! När pappa hade åkt så var det dags för middag. Jag var inte sugen för jag kände att jag var på väg att få ont i stumpen. Istället tog jag näringsdrycker istället. Det är skönt att det finns då man inte är sugen. Jag menar, någon näring måste man ju ha för att orka och även till läkning. Jag hann lagom dricka upp och sen vart det bara "pang på" smärta.. Usch vad det gjorde ont. Det gjorde så ont att jag låg med böjt ben upp till magen och var jätte ledsen. Bad om morfin direkt för jag kände att OxyNorm tabletten skulle nog inte funka utan jag behövde något snabbt. Vart smärtfri ca en timme och sen var värken tillbaka. Fick morfin igen och sen var det bara marsch in i duschen. Trodde det skulle gå åt skogen eftersom jag hade så ont men det gick okej. Efter duschen jag jag pysslat och fått blod. Mitt HB låg på 83 så jag har fått en påse blod. Tråkigt, för jag hade hoppats på ta mig till stan imorgon men nu kan jag inte eftersom jag får desferalet som tar ca en hel dag.. Stan får vänta!! Nu väntar jag på att min fina vän Johanna ska ringa upp.. Blir att babbla med henne en stund! Hihi! Avslutar med en färsk bild från idag på min kisse Doris. Hon låg och sov och var helt slut! Sötan!


Min namnsdag!

Visserligen stavas jag Saara, men det är ju strunt samma. Grattis till alla Sara ute i landet!


Just nu!

Ligger och kollar på TV. Har sällskap av katten som ligger på magen. Goos!!


Måndag!

Måndag igen då! 

Helgen är över och veckan är ny, det är ju så himla skönt det. Söndag kvällar och måndag mornar är inga bra dagar hemma. Som idag, jag vaknade och hade ont. Tog smärtlindring - Både morgon tablett och extra smärtis. Dock inte samtdigt. Gav morgontabletterna en chans men det gick inte. 
Inte hjälpte extra smärtisen heller.  Vart bara jobbigt hemma sen. Mamma var snäll och ringde avdelningen och frågade om jag kunde komma in tidigare idag istället för att vänta på taxin som skulle komma klockan 12:20. 
Det fick jag, så jag åkte 09:20 istället. Det kändes bra att komma hit. Här finns det hjälp att få om man behöver. 
Hemma känner jag mig bara jobbig när jag blir rädd eller får ont.  Men det är verkligen inte min mening... 
 
När jag kom fram så vilade jag lite och sen tog man prover på mig. Efter det kom mamma och Rasmus förbi och skulle lämna mina mediciner som hon hade hämtat från Apoteket. 
Dom stannade bara en snabbis för hon skulle sen hem en sväng och efter det sen köra till sommarstugan. 
Efter lunch kom Pilla och Benjamin hit.  Tycker det är trevligt när dom kommer hit. Benjamin utvecklas bara mer och mer, dessutom växer han och växer! Skoj! 
Dom stannade en stund, vi pratade och kollade på TV. Pilla gick även ett ärende till kiosken åt mig. Var sugen på lite dricka och en macka. Lymfterapeuten kom också en sväng. Det är skönt att få massagen!  Synd bara att hon ska ha semester nu i fyra veckor så nu blir det ingen massage av henne på ett tag. 
När Pilla och Benjamin åkte så käkade jag middag och sen kollat på TV i väntan på dusch. Fixk även reda på mitt HB och det låg på 91. Det är ju jätte bra! Mitt kaliumvärde var dock lite högt. Det låg på 5,3 så jag har fått en dos Resonium mot det. Det är skönt iallafall att veta att det inte är så högt att dom kommer skjuta upp omläggningen. Utan det blir av som vanligt imorgon. Hoppas det blir tidigt men jag tror inte det kommer bli det. 
Jag frågade nämligen sköterskan och hon sa att det är en annan före mig och sen jag (om det inte sker någt akut emellan) och jag sa att jag hoppades att det inte var någon operation som typ tar hela dagen.
Då vart hon tyst och jag sa: Tystnaden sa allt...
 
Hehe! Nu ska jag avrunda och försöka kolla runt på nätet och skingra tankarna. Mår lite halvkonstigt. Det vätskar i stumpen och känns som det kladdar och rinner. Dessutom molar och kryper det i skinka och benen. Har super svårt att koppla av! Usch! Avslutar med en bild från idag: 
 

Fredag den 13:de!

Ville bara påminna för er som inte visste det. Idag är det fredag den 13onde! Wohoho!!
 
 
Läste ett urdåligt blodinskämt om b.la fredagen den 13.

Brunetten: Detta år är julen på en fredag.
Blodinen: Åhnej! Hoppas det inte är på fredag den trettonde! 
 
Ni som är blondiner, ta detta med en nypa salt! 

Torsdag!

Hej hej på er! 
Hoppas ni mår bra och har haft en fin torsdag. Min har varit lite jobbigt men jag försöker stå ut. Har liksom inget annat val heller. 
Dagen började med att jag vaknade ca halv elva - elva. Var jätte trött, men ändå släckte jag tidigt igår just för att jag trodde jag skulle känna mig piggare på morgonen. Men tror ni jag gjorde det? - Nääe..
Käkade lite frukost och drack te till. Frukost och frukost. Vart ärligt talat bara två stekta ägg.. Var inte alls sugen. 
Jag vet inte om matlusten har blivit sämre nu när även jag mår sämre psykiskt?
Känner mig i stort sett aldrig glad, gråter ofta och är nog lite deprimerad. Det erkänner jag faktisk. Men man kanske måste må "skit" ibland för att sen kunna ta sig "uppåt" och fortsätta kämpa vidare? Det skulle ju vara konstigt om man ständigt mådde bra i min situation... 
Har t.om funderat på att ta upp det här med näringsdrycker igen med läkaren.
 
 
Jag drack det förut men sen vart jag så trött på dom och bestämde själv att sluta, och sen tog jag inga mer. Men nu tror jag att det skulle vara bra att ha dom dagar då jag inte har någon normal matlust. Jag menar, näring måste ju kroppen ha, annars mår man ju dåligt p.ga det. 
Nog pratat om det. Efter jag käkade frukost så lindade vi lite på stumpen. Lindorna glider ju så förbannat så man måste linda varje dag. 
Resten av tiden fram till klockan tre så har jag fixat mig iordning och sen bara väntat på taxin som ska skjutsa mig till sjukhuset. När jag kom fram så tog man prover ganska direkt och strax efter det så kom pappa och Annabelle. Dom hade med sig mat från MAX till mig. Det var verkligen super gott! 
När dom var här så pratade vi lite och han hjälpte mig med två korsord som jag hade kört fast på. Han är så duktig på sånt! 
Dom två stannade inte så länge för pappa skulle tydligen se något TV program som han inte ville missa.. Man tänker liksom: "Jaha"...
Så när dom åkte så pysslade jag lite och så har jag duschat. Annars har det inte hänt så mycket mer idag. 
 
Avslutar med en bild på ena hunden Nalle! 
 

Mina senaste paket!

Virkböcker från min gudmor och gudfar ifrån Skåne. När dom var här för några veckor sen berättade jag för henne att jag skulle vilja lära mig virka figurer men har inte hittat några böcker för det. Jag fick ju nämligen en liten virkad mus av dem. 
Och så skickade hon upp dessa två! Tusen tack! 
 
Nu ska jag bara hitta någon bra virknål och bra garner men det finns ju lite överallt! 
  
 
 
Några av er som gillar att virka eller vill rekomendera bra virk sidor? 
 
 
En USB kabel och ett par hörlurar i rosa [HÄRIFRÅN]  Det är en super bra sida som säljer lite smått och gott super billigt, dessutom är kundservicen på topp! När jag mailade in frågor så fick jag svar super fort! 
Den sida vill jag verkligen tipsa om till er! 
 
Klicka på bilden för att komma dit! 
 
 
 
 

Min älskade mamma! <3 (skrivet på mobilen)

Tänk egentligen att något så litet kan ge så mycket. Jag skickade sms nyligen till mamma och frågade vad vi behövde hem och fick till svar - Dej Var inte något jag räknade med men vad glad jag blev! Älskade mamma! <3


På sjukhuset!

Är kvar på sjukhuset. Ska alldeles snart ner till kiosken för att köpa fika, något att dricka och en glass till Allsång på Skansen. Det börjar ju klockan 20:00! 
Västerås "guldklimp" Loreen ska ju vara med ikväll!  Dessutom Charlotte Perelli och Alexander Rydback!
Blir nog super bra! 
 
Sen efter det så är det ungefär en timme kvar tills taxin kommer och jag åker hem. Då kan jag packa och så den timmen! 

Ett litet "just nu" inlägg :)

God kväll!
Hoppas ni mår bra allihopa! Tänkte bara skriva kort att det inte blir nå vidare bra inlägg idag. Är ganska trött och tänkte nu kolla på film medans jag äter kvällsmat innan jag ska fasta klockan 00:00.
Jag mår ganska okej just nu. Det går upp och ner ganska mycket så jag försöker njuta medan det är hyffsat. 
Tidigare idag har det nämligen inte varit sådär jätte bra. Men det är skönt att det blir bättre nu innan man ska sova, förhoppningsvis! 
 
Nu ska jag kolla på Flicka 2. Det är en häst film. 
Önskar er en god natt! 
 
Avslutar med en ganska rolig text jag hittade i en FRIDA tidning. 
 

Dop och Power big Meet!

Här kommer en stor bildbomb från i fredags då det var dop och power meet! 
 
Jag gick från sjukhuset ner till hamnen med min assistent. Stannade på MAX för att käka lite. Maten till höger om bilden är min! 
 
Flygplan som flög över oss när vi gick vid hamnen. Vet fortfarande inte varför? Flyguppvisning?
 
 
Min lillasyster längst bak i vår bil. Dom stod i kö för drop in dopet 
 
Tre bilder från dopet. Vart inte fler från mig för att jag stod så illa till. Mamma fick jag inte med på bild alls på grund av det. Tyvärr! Men jag fick iallafall bild på "huvudpersonen" - Rasmus! 
 
 
 
 
Efter dopet kikade jag och assistenten runt lite längre in där det mesta händer och all folk är på power meet! 
Och jag köpte langos som jag mumsade på tillbaka..
 
 
 
Lite bilar tagna från min assistent. Jag mumsade nämligen på langosen då! 
 
 
 
 
  
 
  
 
Söt lilla killen som är i hörnet är. Han råkade komma med på bild! 
 
 
 
 
 

Dop dag! <3

Idag ska min lillebror Rasmus döpas! 
 

Min dag...

Torsdag idag då! 
Hoppas ni har haft en bra dag och att ni mår bra! Min dag har gått bra om man bortser från all oro, rädsla, nervositet och sånt. Det som hände i måndags sitter fortfarande kvar i huvudet och förmodligen kommer det kunna ta ett tag innan man kan släppa det och bli lite säkrare igen. 
Även om jag kämpar på så kan jag inte låta bli att bli lite förundrad över hur mycket en människa orkar och står ut? 
Det är otroligt egentligen.. 
Nog pratat om det och tillbaka till min dag. Vaknade runt 11 snåret. Var ganska trött och idag har jag inte lika bråttom som på måndagarna. På torsdagarna har jag lite mer tid på mig innan taxin kommer för den kommer klockan tre på torsdagarna. 
När jag vaknade så var jag tvungen och ta smärtstillande och efter att det började verka så lindade vi på en linda. Kan ärligt säga att jag var jätte rädd! Det är så mycket som snurrar runt i huvudet och så. Som t.ex: "Nu kommer det blöda igen!" och "Men bara för att det blödde i måndags så behöver det inte göra det nu".
Det far runt en massa blandade tankar i huvudet på mig.. Men lindningen gick bra! Tack och lov! 
Efter det så käkade jag brunch och sen gjorde jag mig iordning för att åka till sjukhuset. När jag kom fram så tog man HB ganska direkt och det låg på 75 så jag ska få två påsar blod idag. Blev lite små deppad när jag fick reda på att jag skulle ha blod. Min lillebror ska nämligen döpas imorgon och dessutom är det Power meet i staden och det vill jag ju gå och se på om det går. 
Sköterskan pratade med doktorn och det bestämdes att jag skulle få en påse desferal p.ga blodet. Annars brukar jag få två påsar desferal och det tar ju nästan 24 timmar att gå in i kroppen, så skulle jag ha fått två påsar så skulle jag inte hinna gå på dopet och kanske eventuellt kolla på bilar. Så glad är jag över det! 
Vi har också en raggar bil faktiskt! Denna bil under är vår och det är min lillasyster på bild 
 
 
Nu hoppas jag bara att omläggningen går bra och att jag mår bra efteråt. Håll tummarna! Eftersom det är fredag imorgon och det blir helg så vill jag p.ga det också att omläggingen ska bli bra. Det blir ju en dag extra mellan fredag och tisdag än tisdag och fredag. Usch jag bara bävar inför helgen!  Ser verkligen inte fram emot det. Jag önskade att tiden kunde stanna imorgon. Det är ju oftast söndag kväll eller måndag morgon som jag börjar blöda så därför ser jag inte fram emot dom dagarna... Uh! 
Nej men nu ska jag avrunda detta inlägg och ringa efter något att äta innan jag ska fasta. Avslutar med en bild som assistenten tog idag på vår ena hund. Han försökte klämma ihop sig i kattens korg. Sötis!
 

Min älskade plutt!

Fick en liten mysstund med min lilla kisse. Hon kom upp och ville gosa!  
Älskar henne! 
 
 
Bilden som jag tog innan den översta: 
 
 
Blundade!  Hur sjutton lyckas man blunda när man tar kort på sig själv? Haha! 
 

Pyssel som jag har gjort!

Vill visa mitt senaste pyssel som jag har gjort!  Är faktiskt ganska nöjd över det! 
 
 
 
Vad tycks? 

Just nu..

Var en sväng till kiosken för ca en timme sen och köpte en smörgås och en glass. Det var jätte skönt väder ute!  Och har precis kollat på Allsång på Skansen. Tycker det är trevligt! 
 
 
Hare jag såg på väg ifrån kiosken. Det var en till några meter bort. 
 
Nu ska jag packa mina grejer. Ska åka hem om ca en timme. Kunde ha åkt hem tidigare om jag ville, men jag var så trött och sov fram till eftermiddagen så jag kände att jag är kvar till taxin kommer. 
Känner mig orolig i kroppen och inbillar mig en massa saker. Det är jätte jobbigt att det sitter kvar i psyket från igår.. Tycker det är jätte jobbigt att ständigt vara rädd! 
Men det ska nog gå bra! 
 
 

Skit dag!

God kväll på er!

Hoppas ni har haft en fin helg och ser fram emot denna vecka. Det gör jag fast det har varit en rent ut sagt helvetes dag idag. 
Vaknade klockan 09:30 ungefär. Var verkligen jätte trött men kan inte sova mer fast det är det jag egentligen vill. 
Jag stördes av två flugor hela natten, så jag har varit vaken en hel del inatt. 
Försökte döda flugorna men dom var så snabba och nästa gång jag somnade om så satte dom sig på t.ex min arm så jag vaknade igen. Så höll det på och det var jätte drygt! 
Runt klockan 04:00 inatt fram till morgonen till ca 07:00 var jag vaken. Låg bara och blundade för jag kände att det var bättre än ingenting. 
Somnade om en stund sen på morgonen. Fick ligga och svettas under täcket för då kände jag inte av flugorna. 
Klockan 09:30 käkade jag frukost. Det vart en smörgås och två stekta ägg vid sidan om. Det tycker jag är jätte gott! Kollade på My super sweet 16 på MTV.
Efter det så skulle jag och assistenten linda om och då hände det som jag verkligen inte hade hoppats på - Jag började blöda. 
Först kände jag hur det rann lite gran och jag tänkte att assistenten kanske skulle hinna linda ihop en linda igen, men det gick ju inte. Det rann mer och mer och mamma fick komma och hjälpa att trycka med händerna. Där låg jag i sängen och hade ca 4-5 händer på stumpen - Mammas, assistenten och mina då och då. 
Mamma bestämde sig för att vi skulle tillkalla ambulans för det gick inte att få stopp på det. Han som jobbade på SOS (eller vad det nu heter) var tydligen jätte seg och trög och p.ga det hann jag göra mig ännu nervösare och jag såg att även mamma vart lite orolig och rädd. Det kändes som en evighet innan ambulansen var där. 
När dom kom så gick det ändå ganska fort fast det kändes som en evighet innan. Dom kollade snabbt hur det såg ut och bestämde sig för att tillkalla en ambulans till, till oss. Så tillslut var det två hos oss och fyra männ. 
Dom kopplade på vätskedropp och kollade puls, blodtryck och syretillförsel. Sen pratade dom ihop sig om hur man skulle få mig till sjukhuset samtidigt som man tröck med händerna på stumpen. 
Det vart fort in i ambulansen och sen iväg. Assistenten följde med. Det måste ha sett lite spännande ut för dom andra i trafiken som såg oss komma på E18. Två ambulanser efter varandra i illfart och med sirener och jag tror till och med blåljus. 
Dom är alltid två som jobbar i en ambulans och en från den andra ambulansen åkte med oss och hjälpte till så det var därför den andra kom efter oss för att möta upp sin arbetskamrat sen framme på akuten, för att sen fortsätta sitt arbetspass efter dom hade lämnat mig.
 

När jag kom fram så stod kärlkirurgen och några från narkosen och väntade tillsammans med akutpersonal. Jag fick lite lugnande (tror jag) Men det kände jag inte av, och sen kollade kärlkirurgen och lindade om tryck sen. 
Tog blodprov och kollade blodvärdet och sen fick jag komma till avdelningen där jag brukar vara. Mötte på mamma som precis hade kommit till sjukhuset också. 
Det har varit en jobbig dag, men jag ska väl vara glad att det inte blöder mer. Dock känns det väldigt blött och det gör dessutom ont så jag får se hur natten blir  Kanske får ligga och kolla på film eller något om jag inte får ro till att somna? 
Men jag hoppas jag får lite blund med tanke på att jag sov jätte dåligt söndag till måndag natten. 
 
 

RSS 2.0