Liten liten uppdatering.

God kväll på er!
Jag hoppas ni alla mår bra. Jag mår inte så där jätte bra alls. Kom in till sjukhuset redan igår kväll istället för idag. Har så svåra smärtor. Det smärtstillande jag har hemma har inte fungerat alls.
Har jag fruktansvärt ont så funkar ingenting för mig. Har svårt att konsentrera mig på saker, svårt att röra mig - ja till och med svårt med sånt som alla gör, äter och går på toa t.ex.
Så igår kväll klockan sju ringde mamma in till avdelningen och rådgjorde med dem och berättade hur läget var hemma. Dom gav oss två alternativ. Första var att linda av en linda, för enligt dem så trodde väl dem att min värk berodde på den men det trodde varken mamma eller jag. För den lindan som vi fick ta bort satt redan jätte löst på mig. Andra alternativet var att åka in.Jag åkte sen in och fick morfin direkt. Det hjälpte lite grann men vart inte helt smärtfri. Det var så man stod ut.
Var helt slut fram åt midnatt så jag somnade ganska direkt för en gång skull då jag släkte. Men sen vaknade jag tidigt på morgonen och hade ont igen.
 
Idag då. Sov till och från hela morgonen. Träffade även läkaren som pratade lite om smärtlindring. Han tog upp ett nytt alternativ till smärtlindring, nämligen på plåster. Är det någon av er som känner till hur det fungerar eller t.om använder eller har använt? Berätta gärna!
Själv så är jag ganska tveksam. Har aldrig riktigt trott på plåster. Hur kan en sån ge bra smärtlindring liksom?
Nåja. Runt lunch tog jag lite prover och på eftermiddagen kom Pilla och Benjamin hit på besök. Det var ju jätte trevligt! Hon hade köpt med sig en räkmacka till mig. Det var ju jätte snällt!
Idag stannade dem rätt länge och det var super kul! Även mamma och Rasmus kom en sväng. Det är så kul när småkillarna kollar in varandra. Dom är så nyfikna! 
Sen runt strax efter klockan 19:00 var det dags för dusch. Det kladdade lite från ett sår på stumpen innan jag rullades in i duschen så undersköterskan förstärkte och bytte även ut ett tjockt absförband som jag har under stumpen på grund av all vätska som kommer ut. Senaste gångerna vätskar det något enormt.
Men i alla fall. Hon förstärkte lite och fy helskotta vad det gjorde ont sen. Det var bland det värsta jag varit med om! Jag pinade mig igenom duschen, samtidigt som jag skrek och var ledsen. Hade nästan panik i kroppen. Fick även morfin då jag var där inne och duschade.
Men det hjälpte inte. Jag bad om att få nå rogivande, så sköterskan sprang och pratade med läkaren. Kom sen tillbaka så jag fick det och även mer morfin i ungefär samma veva. Panik känslan försvann i kroppen men jag hade fruktansvärt ont fortfarande och så höll det på.
Det satt två sköterskor inne hos mig och vi pratade lite om stumpen och hur jag känner. Jag sa som det var:
"att det tär jätte mycket på mig att ha så ont och nu när det vätskar så mycket. Jag tror det har ett samband. Jag blir så ledsen när det är så här. Jag orkar inte att det ska vara så här. Läkarna måste komma på något både med smärtlindringen och omläggningen. Detta gör mig deprimerad. Ingen ska behöva ha det så här.
Det vätskar så mycket att det känns som jag har pissat ner mig, fast vätskan kommer från stumpen. Örngotten till kuddarna som stumpen ligger på blir dyngsura direkt nästan.
Sen sa jag det igen att dom måste komma på något. Jag vill inte ha det så här, och vill inte må ännu sämre p.ga stumpen vilket jag är rädd att jag kommer att göra. Mina känslor håller på att sjunka till botten. Detta är inget jag ens önskar min värsta fiende om jag skulle ha haft någon..".
Att stumpen håller på såhär gör mig verkligen jätte ledsen och lite smått deprimerad. Jag kan erkänna att jag bröt ihop ikväll och det fick sköterskan lyssna på.. Stackarn!
 
Nu vart inlägget ganska långt ändå. Jag ska nu avrunda och kolla på Svenska Hollywood Fruar och käka lite.

Kommentarer
Postat av: Anonym

hej, fick sånt plåster själv förut, nått morfinplåster av nå slag, å har även hört av andra som haft det.. bara hört positiva saker och själv tyckte jag det funka jättebra. sen vet ja ju inte om det räcker för din smärta, men värt att prova kan set ju va, det kanske fungerar för dig oxå :)

2012-10-12 @ 06:20:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0