På sjukhuset!

Är i skrivande stund på sjukhuset. Har precis käkat kvällsfika som bestod av skropor med smör på och en kopp te till, samt ett glas fil. 
Jag vet inte varför men jag har fått nå dille på osötade skorpor. Haha! 
 
Nog om det. Min dag började strax innan 11:30 av att assistenten kom hem till mig. Hon blev senare till mig idag för hon fick börja jobbpasset på Apoteket för att hämta ut min Apodos (rulle med mediciner) Skönt att medicinerna skulle hämtas idag för jag sov verkligen inte mycket inatt. Somnade jätte sent för jag fick verkligen ingen ro. Jag var inte orolig eller så, men det kändes som det var fullmåne ute. Då får jag jätte svårt att sova av någon konstig anledning. 
Får någon av er det? 
 
När assistenten kom, så fixades frukost som bestod av ostfrallor och lite bacon vid sidan om. Till det en kopp te. Det var super gott! 
Där efter borstade jag tänderna och jag spolade katetern sedan. En överblick på stumpen gjordes av assistenten och till min glädje så behövde inget större göras idag åt stumpen. Vi behövde bara tejpa lite och sätta på en ny dyna ytterst och byta den gamla. Det var jätte skönt! Då kanske omläggningen och förstärkingen blev bra denna gång? 
Jag hade sedan lite tid över och fick lust att sminka mig idag. Det har jag inte gjort på jätte länge för jag har helt ärligt inte orkat och haft lust för att jag har mått så konstigt p.ga förkylningen  Men idag har jag kännt mig lite piggare även om förkylningen är kvar. 
Den är verkligen långdragen. Det är ju 3:e veckan jag "går" mot nu, vilket är otroligt segt. Men nu är hostan och så som en berg-o-dal bana. 
 
Väl framme på sjukhuset så togs prover direkt och strax efter kom min pappa på besök med sin tjej. Dem stannade inte så länge. Vi bara pratade lite och sedan drog dem igen. Hans tjej har blivit jätte duktig på svenska. Hon pratade mest på engelska förut (hon är inte svensk)  
Så nu är det lättare att förstå henne och jag kan kommunicera mer med henne. Har knappt vågat tidigare för jag blir så fruktansvärt osäker på engelska för att jag är så dålig. 
Efter deras besök så var det dags för middag här på avdelningen och jag fick även reda på att jag behöver blod idag. Mitt blodvärde låg på 78 idag så det blev två påsar denna gång. 
 
 
Den andra droppar i just nu, inte jätte mycket kvar nu av den. Ca 1/3 kanske.  Sedan efter att jag hade blivit påkopplad blod så var det dags att duscha. 
Och efter det har jag inte gjort så mycket mer. Bara kikat på TV och sitter nu vid datorn vilket jag nu kommer göra tills att jag ska sova. 
Hoppas jag får sömn inatt. Ska ha möte imorgon här på sjukhuset med massa folk som kommer vara med. Känns väl sådär.  Tycker inte om när det är så mycket folk och så är samtalsämnet typ mig och fokus på mig. Hm! Sedan har jag läkare som kan ha svårt att lyssna på mig och det gör att jag inte är så sugen på att prata alls.. Eller jo - dem lyssnar på mig. Men dem tar inte till sig det jag säger alltid, eller misstolkar/missuppfattar och tror nå helt annat än vad jag egentligen har sagt. 
Men tur mamma min ska vara med. Hon är ett stort stöd för mig och jag är så tacksam får det. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0