12:e September - Min torsdag eftermiddag!

Är på sjukhuset som vanligt så här på torsdagen. Idag åkte jag 12:40 istället för klockan 15:00. Det berodde på att jag idag igen hade matlagningsträff på Habiliteringen. 
Det är det varje torsdag nu i september.
När jag kom till sjukhuset tog man prover direkt på mig.
Vi har lagt upp det så, att man tar prover ganska direkt. Sedan tar jag mig upp i rullstolen. Jag måste ligga ner för att ta prover eftersom jag har en port-a-cath. Det kan bli problem med flödet annars. 

Som sagt, efter provtagningen tog jag mig upp. Plockade fram plånbok, ett brev jag ska skicka, mitt röstkort till valet, samt en bok. 
Sedan tog jag mig till huvudentrén för att posta brevet. Bestämde mig sedan för att ta mig in i kosken och handla lite för jag var ju ändå där och så nära. 
Köpte en Redbull, liten påse med "ostbollar", halstabletter och nå "kaka" gjord av olika frön och nötter. Det var rätt god faktiskt! 
Sedan tog jag mig till röstnings stället här på sjukhuset. Tänkte att jag kunde förtidsrösta idag. Kollade så jag hade IDkortet med mig, vilket jag såklart inte hade. Kom på att mamma har mitt IDkort till ett ärende hon måste hjälpa mig med. Så det var bara att strunta i det. Surt kändes det, att varken mamma eller jag tänkte på att hon har det. 
Får se om hon hinner lämna det imorgon så kanske jag hinner rösta efter omläggningen. Dem har öppet i stället här på sjukhuset till klockan 18:00 nämligen. 
Jag gick därifrån och tog mig tillbaka till avdelningen där jag satt en stund i mitt rum innan jag skulle iväg igen till Matlagningsgruppen som började klockan 15:00. 
På vägen dit så lämnade jag en bok ute. Med flit såklart.  Det finns nämligen ett evenemang och en grupp som startat nyligen där man ska lämna en bok någonstans ute i allmänheten. Te.x på bussen, busskuren, tunnelbanan, tåget, vårdcentralen. Ja alternativen är många! 
Sedan får någon ny kanske ha en trevlig läsning.  Jag lämnade min ute under tak på väg till Habiliteringen som sagt. 
 
 
Väl framme på habiliteringen och matlagningsgruppen så pratade vi lite om luch och middag nu idag. Det var en dietist som pratade som var med i början. 
Sedan fick vi börja göra två olika rätter. Jag gjorde en vegetarisk rätt på linser. En linssoppa och dem andra gjorde fisk i ugn. Jag skulle ha gjort maten med en tjej men hon kom inte så jag fick hjälp tillsammans med en av personalen. Hehe! 
Hoppas tjejen kommer nästa gång. Rätterna vi gjorde var faktiskt helt okej. Tror det var första gången idag jag käkade linser. Var lite skeptisk men det var som sagt helt okej. 
Vid 17:35 ungefär så var vi klara och jag gick tillbaka till sjukhuset. Gick förbi där jag la boken tidgare och den var upp plockad. Det var super kul tycker jag och man blir nyfiken på vem den har hamnat hos! Hehe! 
 
På avdelningen var det bara att vänta till personalen hade ätit. Sedan fick jag hjälp in i duschen och kunde duscha. Fick även reda på mitt HB som var bra. Idag låg det faktiskt på 87 så behövde ingen blod idag heller. Så så skönt det är att slippa en massa slangar! 
Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Bara surfat runt lite och kollat på en massa Big brother avsnitt online. Jag älskar Big brother men det går inte att se när jag är på sjukhuset så det händer att jag missar. För dem har inte dem kanalerna. 

Gillar ni Big brother? Ärligt nu!  
 
 

Kommentarer
Postat av: Hanna M

Jag brukar kolla på 24/7 men efter denna fest idag 11/9 så vet jag inte om jag vill kolla längre. Är bara människor som skapar konflikter och kärleksparen där inne bara bråkar och skapar drama.
vad tycker du om deltagarna? vilka gillar du bäst?

2014-09-12 @ 04:04:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0