10:e Maj - Min lilla lördag! (bildbomb)

God kväll! 
Hoppas ni mår bra och har haft en fin dag. Min har varit helt okej. Mått fint idag. Jag har dock inte gjort något speciellt idag utan bara hängt hemma med assitenten. 
Dagen började med att hon kom klockan 11:00 för det är då hon börjar. Dock var jag jätte trött så det tog väl ett tag innan jag kom igång för dagen. Sov jätte dåligt inatt nämligen. Låg och drog mig innan jag skulle spola katetern första gången för idag. Efter det var det dags att käka frukost. Var inte alls sugen...  
Men jag måste ju äta något så det blev en smörgås med "julskinka" på. Det var rätt gott faktsikt!  Och en kopp te till det. 
Efter frukosten så fixade jag mig iordning för dagen. Alltså lite lätt, som att borsta tänder och hår, och sånt. 
Låg sedan och slappade och kollade på TV med assistenten. Vi kollade på I'm having their baby. Det var riktigt intressant. Handlade om folk som adopterade bort sina barn av olika anledningar. 
 
På eftermiddagen så såg vi att det hade vätskat lite på stumpen så förstärkte lite innan jag tog mig upp. Så fruktansvärt tråkigt när det vätskar. Tack och lov var det ju inte mycket men det blir så jobbigt och frustrerande för mig ändå. 
Efter det så satte jag mig upp i rullstolen. Både assistenten och jag började sedan att bli hungriga så vi fixade käk till oss. Hon sin mat och jag provade lite att göra min, med hjälp av henne. De var rätt kul faktiskt. Dock varmt vid spisen vilket jag har jätte problem med. Det är så synd! 
 
 
 
Min rätt jag gjorde. Carbonara á la Saara. En favoriträtt! 
 
 
När vi hade ätit upp så bestämde vi oss sedan att prova att ta oss ut. Jag har aldrig provat det själv med hjälp av assistenten, då det är rätt bökigt att ta sig ut. Det är kanter och väldigt ont om plats, dessutom en del flytt på ramperna och få dem att passa till hjulen. 
Men som sagt det går, och nu hade vi all tid i världen att prova ensama och jag ville se om det gick själva då det troligen kommer att komma tillfällen då jag kanske bara är med assistenten och ska iväg, nu innan min riktiga ramp kommer.. Och vi kom ut efter lite "om och men"! Och lyckades nästan helt själva med mamma på ett litet hörn. Fast hon tittade mest på när vi tog oss ut. Vet inte om hon var lite nervös och osäker att jag ville prova själv? 
(hur vi gjorde när vi tog oss tillbaka kommer jag till sedan) 
Mötte sedan på mammas sambo ute på gården som plockade lite. Han blev jätte glad och tyckte det var jätte bra att vi provade själva! 
Assistenten och jag gick in mot våran väg, upp till stallet och kollade lite. Har faktiskt inte varit dit upp på evigheter, trots att jag faktiskt bor här ute. 
 
 
Söt häst va, med örat rätt ut. Den skulle precis ruska på huvudet! 
 
En bild på mig ute. Som bevis på att jag faktiskt har varit ute på en promenad. 
 
 
Vi gick ganska långt in på våran väg. Såg en del nytt som jag inte sett förut, sedan vände vi och gick tillbaka. Jag bara måste visa vad fint min mamma har gjort vid våran infart till gården. Titta så vackert! 
 
 
Hon har använt sig utav en gammal skottkärra och planterat blommor och växter i. Visst är det fint?  Hon är rätt händig min söta mamma. 
När assistenten och jag kom tillbaka till gården så började det ganska precis att regna. Rätt coolt att vi hann en promenad innan. Mammas sambo Jörgen var med och berättade lite hur vi skulle göra med rampen, vid första trappen. Andra kom mamma ut och hjälpte genom att lägga ut tidningar på rampen. Det fick suga upp det blöta från däcken och även ta lite skit som gegga från däcken. Blir ju lätt så här på landet. Det är ju inget man komme undan.  Även om mamma och Jörgen valde att vara med lite smått då vi provade rampen så tror och vet jag nu att jag och assistenten fixar det själv. Minns hur jag gjorde första gången då jag skulle ut på Joe Labero med mycket hjälp av både mamma, assistenten och Jörgen. Men nu fixade vi det mesta själv och det känns riktigt riktigt bra!  Dock hoppas jag ändå att det kommer en bättre ramp hit snart. Detta sätt är som sag lite kruxigt att ta sig ut på och jag får egentligen inte använda denna ramp jag har just nu till min permobil. Dem menar på att den inte är gjord att bära tyngden av en permobil och människa. Men mig har den fixat nu, vi har dessutom upptäckt att rampen ligger på trapporna under så den böjer ju sig inte heller. Förmodligen är det en regel som Habiliteringen har sagt. 
 
Väl inne sedan så tog jag lite hemmabakad pizza att käka. Åt inte alls mycket för blev mätt av bara några tuggor.  Det är super tråkigt för pizzan var god som mamma hade bakat. Fick ge resten till hundarna. Sedan packade jag upp det jag köpte igår på stan. Har inte lagt upp det bloggen än. Får se om jag gör det eller inte? 
Vid 19:00 så hoppade jag tillbaka till sängen för jag var verkligen helt slut. Har inte jätte mycket ork i kroppen tyvärr. Det kanske är svårt att förstå för er som läser min blogg, men jag orkar inte alls så mycket som jag skulle vilja. Jag blir helt slut i kroppen och så får jag ont. 
Fick hjälp att strecha mitt friska ben av assistenten och efter det fick jag massage. Jag valde att hoppa över träning med hantlarna då jag var så trött idag. Men massagen var skön på kroppen. 
Klockan 20:00 så började Gladiatorerna som vi kollade på en timme och klockan 21:00 började Eurovisin song contest som fortfarande håller på. Får se vem som vinner? Det är ju inte långt kvar nu! 
Det var min lilla dag, ska fortsätta kolla på ESC, dem visar röster just nu.. God natt med er! 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0