30:e Juni - På avdelningen igen då..

Då var man här igen då. Har haft en ganska fin helg. Jag var ju iväg i lördags på City festivalen som pågick i Västerås. Igår söndag var jag bara hemma och vi hade besök av släken då min lillasyster Sanna fyllde 18 år. 
Jag kan inte riktigt förstå det fortfarande. Sanna, vår Sanna har blivit vuxen och myndig. 
Körkortet är på G, hon övningskör för fullt till och från, hon får handla ut alkohol och tobak osv. Det är helt galet! 
Jag tyckte inte det var länge sedan vi syskon bråkade om vem som skulle få putta henne i barnvagnen, jag tyckte inte det var länge sedan hon och jag lekte med Bratz eller t.ex hennes leksakshästar, då vi lekte ridskola. 
Tiden går så fort! Känns som bara jag blir äldre men ingen annan  Hehe! 
Nåja, det var en fin dag igår. Dock mådde jag inte jätte bra. Jag fick febertoppar till och från och hade dessutom febersymtom som jag brukar ha. 
Har ätit en antibiotika kur (morgon och kväl) i fem dagar men jag tycker verkligen inte att det har blivit bättre. 
Det är tråkigt att det ska vara så, att man ska behöva dras med detta.. Just nu försöker jag med "huskurer", det hjälpte mig någon gång förut, hoppas det hjälper igen. 
 
Nåja till måndagen idag då. Jag vaknade vid 07:20 någon gång av att mamma kollade till mig. Hon brukar kika stumpen. Måndagar är ju ingen bra dag då all omläggningsmaterial har blivit löst, det har flyttat på sig och typ sugit upp så mycket det bara kan göra typ. 
Sover jag och det te.x börjar blöda så känner jag ju inte det. Därför kollar hon till mig. 
Frågade om hon kunde hjälpa mig att linda vilket hon också gjorde. Sedan pratade jag lite med Rasmus och blundade sedan en stund till, till assistenten skulle komma. 
När hon kom så lindade vi igen för det behövdes. Sedan käkade jag Piha pirakka till lunch. Som jag så fint har lärt mig av min asssistent att det heter. Hahaha! 
Det är finska piroger, ni som inte vet det. Smakar helt okej! 
 
Efter det så fixade jag mig iordning för att åka samtidigt. Taxin kom som vanligt 12:20. Väl framme på sjukhuset fick jag reda på att en kompis hade ett ärende hit i närheten och hon undrade om vi kunde fika. Sa att jag inte hade det så jätte lätt i stumpen men jag försöker gärna ta mig upp ändå. Jag vet inte vad det är men man får liksom styrka och kraf från familj och vänner att försöka ändå  Tack till er!
Synd dock att det blev som det blev med mina mediciner. Kan berätta: 
Min assistent skulle hämta ut mina mediciner idag. Dock pratade hon om att hon skulle göra en grej emellan så hon skulle komma till mig senare och lämna mina mediciner. Men eftersom jag tänkte ta mig upp. Så smsade jag henne och sa att jag kan ta ut dem. Var ju bara det att hon hade hunnit det precis för det hon skulle göra innan hade fullt. 
Annars hade jag nog hunnit få ut dem själv. Så det blev som det blev. 

Anledningen till att andra gör det ibland är för att jag oftast inte mår bra på måndagar. Måndagar och tisdagar fram till omläggningen är absolut sämsta dagen för mig. 
Nåja, träffade iallafall kompisen så vi fikade i Cafeterian och pratde lite. Jag köpte en smörgås och en lingondricka och kompisen käkade mat.
Efter det så gick vi till kiosken och sedan till apoteket. Sedan gick jag mot avdelningen och hon till bussen. Fick hjälp upp i sängen av vår Västerås stjärna Freddy Amigo. Han är ju super goo människa verkligen här i vården! Jag gillar honom 
Sedan före middagen var det dags för dusch och efter duschen har jag inte gjort så mycket. Bara kollat på TV och väntat på att min dator skulle starta, vilken tog en evighet. Men nu är den igång och jag kollar runt. Tänkte kika på youtube en stund. Sedan ska jag maila en kopia på en faktura till assistansbolaget. 
 
Vi hörs! 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Arne

Hej Saara, kul att du har haft en fin helg. Sanna blir nog besviken om hon går på Bolaget, hon får vänta 2 år till för att kunna köpa ut. Hon får däremot beställa sprit på restaurang. Rösta får hon också göra, så det blir snart invigning (14 september).
Ha det bra

Svar: Hej! Ja det var trevlig helg. Det jag menade med att Sanna får handla alkohol och tobak är från vanliga affärer. Med mindre procent, t.ex folköl och cider.
Givetvis får hon vänta på bolaget 2 år till, och det är hon såklart fullt medveten om.
Tack detsamma! Kram
Saara

2014-07-01 @ 10:19:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0