13:e Juni - Min torsdag (skrivet natten till fredagen)

God natt på er! 
Eller ja, jag ska inte sova än. Menar typ som "god kväll", men det är ju natt nu. Äh - Vad snurrigt det blev! Newermind! 
Jag hoppas ni mår bra. Det gör iallafall jag just nu vilket är skönt. Inte så värst mycket strul med stumpen just nu vilket är så skönt. Det känns som det är det som styr mitt mående just nu vilket är synd. Då dem bra stunderna med stumpen inte alls är mycket. Det är tyvärr mer sämre stunder än bra. 
Jag får helt enkelt försöka njuta under den tiden. 
 
Nåja min dag idag då. Jag vaknade vid 11:00 av att assistenten kom och skulle börja sitt pass. Drog mig några minuter för hon väntade viktigt telefonsamtal så det kändes ju dumt att börja med det vi brukar på morgonen. Alltså spola katetern. Det kan liksom vara svårt och klurigt, att avbryta helt plötsligt och jag tycker det är lättare att vara två när jag gör det. 
Så när hon hade pratat klart så började vi med att spola katetern. Sedan käkade jag brunch som bestod av pasta Carbonara. Det är ju så gott! Jag är verkligen helt galen i bacon. Hahaha!  Det är helt sjukt egentligen att man kan tycka om något så mycket.
 
Har ni någonting ni kan äta ofta men aldrig bli trött på typ? Berätta gärna! 
 
Efter brunchen så borstade jag tänderna och borstade håret. Jag fick sedan hjälp att linda stumpen, av min assistent och efter det så sminkade jag mig lite lätt. 
Taxin kom som vanligt 15:00 för att köra mig till sjukhuset och jag var framme som vanligt runt 15:30.. 
Det togs prover ganska direkt, strax efter tog jag mig till kiosken och Apoteket för jag behövde köpa med mig extra Alvedon hem för jag har feber till och från och får värsta febertopparna ibland. Det har hållit på så nu sedan 31:a maj. Så i snart 13 dagar då. Det är jobbigt och jag blir t.om påverkad av febern till och från. Läkarna vill inte göra något åt det så länge jag inte är riktigt dålig. 
 
"Troligen beror ju min feber på infektion någonstans. Jag har tagit både urinodling och blododling för att se om det är något som "växer" där.
Men som sagt, dem vill inte göra något så länge jag inte är mer påverkad. För min kropp och bakterier har blivit resistent mot många antibiotika kurer + att det finns kurer som jag inte tål och istället reagerar jag på dem ungefär som allergiska reaktioner.
Därför vill dem vänta in i det sista, och jag förstår dem. Dock är jag rädd att man ska bli dålig liksom "pang på" för att man har väntat så länge nu. Snart är det ju 2 veckor. Det är svårt det där.."  
 
På Apoteket hittade jag Alvedon. Jag köpte även en tungskrapa samt salivstimulerande tabletter, då jag ofta är så himla torr i munnen. Blir det av mina mediciner bland annat. 
Tungskrapan kände jag bara att jag ville prova. Haha! 
Nåja, jag gick vidare till kiosken sedan där jag köpte Sandwish (trekantssmörgås) som dem fått in nyligen. Provade en med tonfiskröra, samt köpte lite gott och en Loka crush i citron. Har aldrig provat den och kände att jag ville prova - Men seriöst, den smakar som den i päron (?) 
 
Ni som har smakat båda, vad tycker ni om dem? Visst smakar den likadant? Annars är dem ju väldigt lika i smaken.. 
 
När jag var klar i Kiosken drog jag inte direkt till avdelningen. Valde att ta mig på upptäcksfärd på sjukhuset. Det gör jag när jag har tråkigt, hehe!  Nej sanningen är att sjukhuset här i Västerås kan jag utan och innan typ. Även delar jag inte "tillhör" för jag har gått lite rundor och kikat mig runt. Nu drog jag bland annat upp till ett av dem högre husen till våning 8 för att kolla det regniga vädret vi hade över Västerås då. 
 
 
 
Vi har även ett våningshus med 12 våningar som är häftigare att vara i och se ut. Men de ligger vid kiosken och jag tänkte inte på det då att kolla ut. Huset med 8 våningar ligger närmare "min" avdelning och jag orkade inte ta mig tillbaka. 
 
 
Drog sedan tillbaka till avdelningen Satt jag även ute en stund. Och nej! Jag satte mig inte i regnet utan jag satt under taket och bara filosoferade. Det är rätt skönt att höra regnet smattra och känna doften av blöt asfalt och natur. Visst är det?
 
 
Jag kom tillbaka till avdelningen strax efter 17:00, där middagen serverades och det var Biff a`la lindström. Tycker inte om det så jag tog ca 2 tuggor och käkade morötterna. 
Tog min Sandwish och mumsade på. Som var riktigt god! 
Sedan har jag bara väntat på att få duscha.
 
 
Efter duschen har jag inte gjort så mycket mer. Jag har bara kollat Youtube och filmer online
Har dessutom fått blod påkopplat för det låg lite lågt idag. Den andra påsen droppar på nu, men är snart alldeles slut. Nu ska jag fortsätta kolla Youtube en stund och sedan sova. Omläggning tidigt idag, redan 08:15 har jag tid. God natt! Men ni kanske sover redan? 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0