23:e Augusti - Dagen!

Oj oj oj vilken dag. Den började med att jag vaknade vid 11:00 av att mamma väckte mig. Denna helgen är hennes och hon jobbar med mig.
Jag började med att ringa Samtrafik och boka taxi då jag skulle iväg idag. Eftersom jag bor lite ute på landet så är det bra om man är i god tid med att beställa. Annars är det ännu svårare att få den tiden man vill ha.
Vi spolade katetern sedan och efter det så käkade jag frukost. Senare kollade vi om jag behövde göra något med stumpen.
Det visade sig att jag behövde det då det var blött. Så var bara att förstärka då gott det går, sedan lindade vi eftersom jag ska iväg. Då är det skönt att det är pålindat som lite förstärkning än att ha bara lindorna som sitter på. Dem blir ganska slappa fort nämligen.

Sedan sminkade jag mig lite och borstade hår och tänder. 
Klockan 14:00 kom min morbror och mormor hit för att gratta mig. Av dem fick jag pengar vilket var snällt. Det kommer alltid till användning.
Vi fikade lite och strax efter 15:00 så tog jag mig ut med hjälp av min morbror, mamma och Jörgen. 
Taxin kom 15:30. Skulle egentligen ha kommit 15:45, men skönt den kom tidigare för det började att regna. Det var ju bara det att i min färd i taxin så läckte de in massor från regnet i någon luck liknande grej i taget.


Det runda är typ lyckan och den satt jag under. Det droppade massor. Trodde först jag inbillade mig. 
Sedan bokstavligen värkte det ner ute och det droppade mer i bussen. Vi körde även genom en stor vattenpöl på E18 så bussen skvätte jätte mycket vatten på sidorna och på något jätte konstigt vänster kom det även in genom läckaget så det forsade vatten på mig en kort millisekund.
Jag var lite smått blöt innan jag ens kommit fram, haha! Tänkte fälla upp mitt paraply och sitta med den bak i bussen. Haha!

Väl framme mötte jag Carro och hennes assistent som väntade på mig. Det var en assistent jag aldrig träffat förut och hon var mycket trevlig! 
Vi gick runt och kikade i väntan på att mamma skulle komma. Det han ju givetvis komma en del störtskurar emellanåt och trots paraply och regncape i knät så var jag rätt blöt. 
Satte även en plastpåse på min joystick. Carro sa att dem på Hjälpmedelcentralen hade varnat henne om att man helst inte ska vara ute i allt för kraftig regn. Den kan strejka då. Tänkte bara: "oh shit" torkade joysticken så gott det gick med kompress jag hade med mig och detta blev min lösning.


Det är så otroligt synd att det varje år på höstmarknaden ska regna. Precis varje år! 
Vi hade tänkt gå till runt 19:00, men eftersom vädret var så dåligt så var det inte super kul att gå så länge. Jag var ändå glad att jag kom iväg. Hittade lite faktiskt.
Bla ett linne med detta tryck. Köpte den för 50kr. Kostade egentligen 80. Hehe!


Sedan köpte jag en bandanas i rosa för 40kr. Och lite pärlgrejer för 130kr. Blev så glad när jag såg att det fanns i ett stånd. 



En liten stund innan jag åkte köpte jag rökt sidfläsk för 50kr.


Tycker rökt är så himla gott och det är typ ett måste för mig på antingen vår eller höstmarknad att köpa någonting som är rökt. Förut var alltid brända mandlar och godisremmar ett måste, men jag verkar ha uppdaterat mig till rökt kött/fisk. Så gott!
Så detta blev mitt köp. Jag fick även pengar av Carro i födelsedagspresent. Och jag vet precis vad jag ska köpa för det! 

Kvart i sex så åkte jag från marknaden.
Dyngsur, trött men ändå humöret på topp ungefär.

Väl hemma fick jag hjälp in av både mamma och Jörgen. Sedan var det bara att byta om till torra kläder.
Käkade middag som bestod av korv med bröd. Lite enkelt att få igång då vi alla ville få i oss mat fort. 
Sedan har jag betalt räkningar. 

Det hinner samla på sig en del räkningar på en månad ungefär. Av någon konstig anledning så har dem slutat skicka ut större räkningar från vården. Istället får jag hur många som helst med 50-100kr. Vilket jag tycker är så enormt drygt! Jag vill mycket hellre få större summa och färre räkningar. 
Just nu får jag ju välja mellan att betala mina räkningar ofta eller ta flera räkningar på en gång. Nu ikväll var det 6st räkningar från ett och samma ställe.
Det är ju dessutom väldigt slöseri på papper och det vill säga är ju inte så bra för miljön. Landstinget borde föregå med gott exempel! 

Nog pratat om det. Sedan kollade jag på sommarkrysset. Var sista avsnittet idag för säsongen. 
Nästa vecka börjar Fångarna på fortet! 
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Fått lite massage av mamma. Och nu ligger jag nedbäddad i sängen och ska läsa lite innan jag ska sova. 
God natt! 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0