(Argt inlägg)

Jag måste fråga er en sak nu - Svarar ni, så kommer det inte att publiceras. Bara jag som ser det. Men det är en sak som jag är väldigt trött över gällande doktorer och komunikationen till mig. 
Nu till saken: Ni som har mycket kontakt med vården. Har ni doktorer som "gör" saker som ni inte vet om och är dem dåliga på att komunicera med er? 
 
Jag vet att mycket av personalen (t.om doktorer) läser mig blogg men det skiter jag blanka fan i! 
Jag väljer att gå ut med det här ändå. Kanske sker det ett "under" och det blir en förbättring då?
Kan ta gårdagen som ett exempel. Strax innan klockan 13:00 fick jag reda på att jag skulle till Akutröngen för ett ultraljud av lever och galla. 
Fick reda på att läkaren hade skickat en remiss tidigare. Tack för den dåliga upplysningen!
Fick heller inte reda på varför jag skulle det. Jag tror knappt sköterskorna visste det själva. 
 
Ett annat exempel: Jag får istort sett aldrig reda på hur mina omläggningar har gått. Tex om det har blödit eller hur såren ser ut.
 
Ett annat: När få gångerna läkarna kommer in i rummet så känns det som om allt ska gå jätte fort när dem pratar. Sen frågar dem om jag har några frågor. Jag själv blir lite småstressad och då kommer jag inte alltid på något och gör jag det är det då läkarna har gått ut ur rummet och försvunnit "upp i rök" 
Här ska man vara som en duracell kanin ungefär, och då undrar jag hur dem gör med äldre personer (som dom ofta har här) dem kan inte alltid skynda sig och så.
 
Sen är det saker runt omkring mig som man inte heller får reda på något.Tex. när jag får antibiotika intravenöst:  Hur länge dem hade tänkt att man ska ha dosen?
När får man åka hem?
När hade dem tänkt börja med klister behandlingarna igen? 
Hur resultaterna ser ut på dem alla undersökningarna jag gör.
Osv osv... 
 
Och så klagar dem på att jag komuncierar dåligt med dem?! TACK DETSAMMA liksom!!
Ska det behöa vara såhär? 

 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johannah

Nä, fyfan vad arg man blir när man läser sånt här! Det är skitdåligt, och jag hoppas att dem som det här gäller för läser det här och tar till sig! Man ska inte jobba inom vården om man inte kan kommunicera med sina patienter eller har lätt för att agera stressigt utåt!

2013-05-01 @ 17:49:50
URL: http://jjohannah.bloggplatsen.se
Postat av: Emelie

Så är det Sara. Du är grym som orkar med allt det du är med om. RIKTIGT grym!!!! Skriv ner alla frågor du undrar på ett papper och kräv svar närdu väl ser dem. Gå heller inte med på att bli hit och dit skickad utan att du vet varför. Du bestämmer, inte dem. KRAM

2013-05-17 @ 23:01:41
URL: http://fromidag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0