Recept!

Bild lånad av alltommat
 
Du behöver: 
( ca 20 st ) 
125 gram smör eller margarin, rumsvarmt.
- 1 dl socker.
- 1 st ägg, litet.
- 2,5 dl fint mjöl.
- 2,5 msk kakao.
- 1 tsk vaniljsocker (vi körde utan)
 

Garnering: 
- Pärlsocker ( vi körde även med mandelflarn och det vart jättegott )
 
Tillagning:
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt.
3. Tillsätt ägget, men spart eventuellt en msk till pensling. Rör ut kakao tillsammans med mjölet och vaniljsockret och tillsätt det sedan i smör- sockerblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg. 
4. Dela degen i två delar och rulla till längder, lika långa som din plåt. Lägg båda längderna på plåten, smord eller med bakplåtspapper.
5. Pensla längderna med ägget och strö på pärlsockret. 
6. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. 
7. Skär längderna i sneda bitar, ca 3 cm breda medan dem är varma. 
 
Förvara dem torrt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0