Min måndag!

Hej på er så här mitt i natten! 
Måndagen har gått mot sitt slut redan men jag tänkte att jag kan ju blogga lite ändå. Tänkte göra det tidigare innan klockan 00:00 men var så trött så orkade inte då. Nu börjar jag ju givetvis piggna till när man egentligen borde vara trött.. Hm! 
Nåja. Min dag började med att jag vaknade 09:35 för att vara exakt! Min assistent hade kommit till mig 09:20 men henne hade jag inte hört, utan jag vaknade av katten som förmodligen smet in då hon gick in. Katten hoppade upp i min säng. Det är typ det första hon gör när hon kommer in. Hehe!  Hon är så söt min kisse som egentligen är mammas. 
 
 
Fick frukost av assistenten som fixade bacon, en ostfralla och lite julskinka. Till det drack jag O´boy. Riktigt riktigt gott var det. 
Sedan fixade jag mig och packade för att sedan åka till sjukhuset som jag alltid gör på måndagar. Packade lite extra denna gång för åkte från sjukhuset sedan till ett julbord. - Mer om det senare i inlägget. 
Taxin kom 12:20 som vanligt och när jag var framme på sjukhuset så tog man prover ganska direkt. 
Väntade sedan en stund tills jag skulle duscha. Tog det rätt tidigt idag eftersom jag inte skulle vara här då det egentligen brukar duschas. 
Efter duschen så fixade jag mig iordning för att sedan åka iväg på julbordet. Det var julbord på Rocklunda här i Västerås som mitt assistansbolag bjöd alla brukare och assistenter på.  Så jag och mina två assistenter: mamma och "N" åkte dit. Mötte "N" (nämner inte hennes namn ifall hon inte vill nämnas)på plats och mamma kom lite senare för hon var lite försenad. 
Det var jag också tråkigt nog. Min taxi skulle ha kommit 17:45 men den kom 18:05.. Tycker det är så värdelöst! 
Och påpekar man det till chauffören att dem är sena flera minuter, så blir dem sura på en precis som om det vore okej. 
Men skulle jag vara sen typ 3-4 minuter. Så bara måste dem påpeka det surt och då är det helt plötsligt jätte fel! Det är knepigt! I mina öron är det nästan samma sak fast dem oftast är sena fler minutrar. 
Nog om det. Jag kom fram till slut och det var väl huvudsaken. Dock var dem flesta redan där och stod i kö till buffé bordet. Kön var verkligen jätte lång. Jag och "N" blev ledda till en bra plats som vi satt en stund medan kön låångsamt blev kortare.  Mamma han dessutom komma så vi gick och ställde oss ihop i kön. Sedan gick det rätt fort fram där. 
Fick hjälp av mamma att plocka mat till min tallrik och sedan gick vi och satte oss för att käka. Det var riktigt gott och jag blev verkligen mätt.
Det var förresten första gången jag åt i restaurangen där! Riktigt fint hade dem gjort det med lite julpynt och tända ljus vid borden, och så spelades det julmusik i behaglig ljudnivå. Ja, det var riktigt trevligt och det tror jag mamma och "N" också tyckte! 
Här kommer fyra stycken bilder: 
 
 
- Lite julsånger som skulle sjungas. Jag åkte därifrån precis innan så hann inte vara med. Men det som skulle sjungas var: "Rudolf med röda mulen", "Bjällerklang", "Jag såg mamma kyssa tomten", och "Hej tomtegubbar". Mycket bra julsånger allihop enligt mig! 
 
 
- Min mat. Nu hamnade julskinkan och rostbiffen på allt annat typ. Jag åt bara kalla saker. Eller säger man rätter? Som jag skrev högre upp - Gott var det! 
 
- Jag! Ser dock ledsen ut, men det var jag inte. Haha! 
 
 
- En annan bild på mig. Dock lite sne, för mamma höll mobilen snett. Sen vill jag passa på att säga att jag tuggar på något, därav minen jag gör. 
Åkte från julbordet vid 20:00. Det räckte för mig och jag såg att fler åkte därifrån samtidigt. 
 
När jag kom fram till sjukhuset igen. Så la jag mig i sängen och bara kollade på TV, i väntan på att få blod påkopplat. Var jätte trött och hade ont. 
Mitt blodvärde låg på 80 igår måndag så fick en påse blod. 
Annars har jag inte gjort så mycket mer. Kollat på nätet och bara tagit det lungt. Har även fått hjälp att linda om stumpen lite för en linda hade blivit lite slapp och flyttat på sig. Nu känns det rätt smetigt på en fläck så har lite svårt att få ro till att sova så blir nog vaken en liten stund till. 
Lite jobbigt är det också att skönterskorna inte kan kolla till mig mellan typ 03:00 och ett tag framåt för korridoren ska storstädas då och sköterskorna kommer inte att få springa fram och tillbaka i korridoren den tiden stortädningen är. 
Givetvis får dem ju gå där om det är nå akut som sker men annars får jag ringa om det är något och dem får gå ute vägen och komma in genom min ytterdörr. Hehe! 
Nu ska jag avrunda och kolla youtube och spela Big farm. Är det någon av er som spelar det? 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0