Ni frågar, jag svarar! (Skriver från mobilen, därför ser inlägget småkonstigt ut)

 
Hej!
Frågan är inte dum. Men nu till svaret av vad jag minns och vet från min barndom. När jag var i "dagisåldern fram till lågstadiet" så lekte jag som barn brukar göra. Kunde springa och leka och hängde med kompisarna när vi härjade runt. 
Men sedan "lågstadie åldern (skulle tippa på då jag gick i 2an - 3an någongång och några få år framåt så orkade jag inte lika mycket som mina kompisar. Men jag var ju fortfarande med och lekte och dem var så hjälpsamma och förstående när jag inte orkade, trots att vi var så unga. 
 
Jag minns en liten konstig sak från när vi hade gymnastik i skolan. När vi hade uppvärmning så var det ofta att man skulle springa från ena sidan till andra sidan, hoppa jämnfota och på ett ben och sånt. jag kunde hoppa på ett ben med det friska benet men inte på ett ben med det sjuka benet. Jag vet inte vad det beror på Och jag minns att jag skämdes så mycket! 
Vilket man inte ska göra egentligen. Kan man inte, så kan man inte och då får man göra på sitt sätt.
 
När jag gick i mellanstadiet (runt 5an -6an) så lekte jag inte på samma sätt som jag var yngre. Det vart mer och mer stillasittande lek (tex, spela kort och rita m.m) så det gick ju bra det. Men klasskompisarna körde mycket lekar fortfarande som t.ex King eller hoppade långhopprep och sådant och då kollade jag gärna på och hade sällskap med dem som väntade på sin tur i lekarna. 
Och ibland när mina kompisar ville leka jaga och så på rasterna i skolan, brukade jag ta med mig en bok ut och sätta mig i solen på någon bänk och läsa. Och hade sällskap av antingen några lärare eller mitt "fadderbarn" som man får i skolan som gick några klasser under mig då. Hon älskade att låna mina kryckor som jag hoppade på då runt årskurs 5-6. 
Jag hade speciellt två riktigt bra kompisar i skolan och dom var så snälla mot mig. Jag minns så tydligt att då dem ville leka tex jaga så frågade dem om det var okej för mig. 
Som sagt, mina klasskamrater var väldigt förstående och lät mig vara delaktig så gott det gick efter mina behov. 
När jag lekte med kompisarna på fritiden så var det mycket stillasittande lek som när vi lekte med dockor, playmobil, lego (tror det hette Belville om jag inte minns fel) och sånt. 
Vet inte riktigt om du fick svar på din fråga men jag hoppas det duger. Blev kanske lite rörigt och snurrigt nu. Men faktum är att jag kommer inte ihåg sådär Jätte mycket med vilket år det var si och så. Är så dålig på att kommaigång siffror.

Kommentarer
Postat av: Anjewellery

Hej! Om du gillar smycken så kika på bloggen :)

2013-08-08 @ 20:49:30
URL: http://anjewellery.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0