Bok recension

 
”...jag trodde att jag skulle bli psykotisk av den intensiva panik jag kände. Jag kunde inte andas och hjälmen tryckte mot huvudet. Jag hade alltid tvångshandskar samtidigt som jag var isolerad, så jag kunde inte göra någonting alls. Det kändes som jag blev utsatt för tortyr.” 

..Linda..
 
Handling: 
Boken handlar om ett par kvinnor som utvecklat allvarliga självskadebeteenden. Dem har inte blivit dömda för någora brott och dem utgör inte någon hot eller någon fara för andra. Men i stället för att få vård spärras de in på rättspsykiatriska högsäkerhets- kliniker, tillsammans med mördare och våldtäktsmän. Dem utsätts frekvent för tvångsåtgärder som isolering, tvångshandskar, hjälm och bältesläggning, ingripanden som långt ifrån alltid har lagen på sin sida. Varken de själva eller deras anhöriga kan påverka situationen - de är rättslösa.
 
Vad jag tycker: 
Jag tycker boken var bra. Väldigt intressant faktiskt! Den kan vara väldigt "tung" på ett hemskt sätt att läsa ibland. Man fårstår inte att det kan vara så i ett land som Sverige som det fram kommer i boken.
Jag tyckte nog att första halvan av boken var bäst. Sen vart den lite småseg mot slutet. Det är ingen bok för yngre personer enligt mig. 
 
Boken får 4 av 5 blommor. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0