Skit dag!

God kväll på er!

Hoppas ni har haft en fin helg och ser fram emot denna vecka. Det gör jag fast det har varit en rent ut sagt helvetes dag idag. 
Vaknade klockan 09:30 ungefär. Var verkligen jätte trött men kan inte sova mer fast det är det jag egentligen vill. 
Jag stördes av två flugor hela natten, så jag har varit vaken en hel del inatt. 
Försökte döda flugorna men dom var så snabba och nästa gång jag somnade om så satte dom sig på t.ex min arm så jag vaknade igen. Så höll det på och det var jätte drygt! 
Runt klockan 04:00 inatt fram till morgonen till ca 07:00 var jag vaken. Låg bara och blundade för jag kände att det var bättre än ingenting. 
Somnade om en stund sen på morgonen. Fick ligga och svettas under täcket för då kände jag inte av flugorna. 
Klockan 09:30 käkade jag frukost. Det vart en smörgås och två stekta ägg vid sidan om. Det tycker jag är jätte gott! Kollade på My super sweet 16 på MTV.
Efter det så skulle jag och assistenten linda om och då hände det som jag verkligen inte hade hoppats på - Jag började blöda. 
Först kände jag hur det rann lite gran och jag tänkte att assistenten kanske skulle hinna linda ihop en linda igen, men det gick ju inte. Det rann mer och mer och mamma fick komma och hjälpa att trycka med händerna. Där låg jag i sängen och hade ca 4-5 händer på stumpen - Mammas, assistenten och mina då och då. 
Mamma bestämde sig för att vi skulle tillkalla ambulans för det gick inte att få stopp på det. Han som jobbade på SOS (eller vad det nu heter) var tydligen jätte seg och trög och p.ga det hann jag göra mig ännu nervösare och jag såg att även mamma vart lite orolig och rädd. Det kändes som en evighet innan ambulansen var där. 
När dom kom så gick det ändå ganska fort fast det kändes som en evighet innan. Dom kollade snabbt hur det såg ut och bestämde sig för att tillkalla en ambulans till, till oss. Så tillslut var det två hos oss och fyra männ. 
Dom kopplade på vätskedropp och kollade puls, blodtryck och syretillförsel. Sen pratade dom ihop sig om hur man skulle få mig till sjukhuset samtidigt som man tröck med händerna på stumpen. 
Det vart fort in i ambulansen och sen iväg. Assistenten följde med. Det måste ha sett lite spännande ut för dom andra i trafiken som såg oss komma på E18. Två ambulanser efter varandra i illfart och med sirener och jag tror till och med blåljus. 
Dom är alltid två som jobbar i en ambulans och en från den andra ambulansen åkte med oss och hjälpte till så det var därför den andra kom efter oss för att möta upp sin arbetskamrat sen framme på akuten, för att sen fortsätta sitt arbetspass efter dom hade lämnat mig.
 

När jag kom fram så stod kärlkirurgen och några från narkosen och väntade tillsammans med akutpersonal. Jag fick lite lugnande (tror jag) Men det kände jag inte av, och sen kollade kärlkirurgen och lindade om tryck sen. 
Tog blodprov och kollade blodvärdet och sen fick jag komma till avdelningen där jag brukar vara. Mötte på mamma som precis hade kommit till sjukhuset också. 
Det har varit en jobbig dag, men jag ska väl vara glad att det inte blöder mer. Dock känns det väldigt blött och det gör dessutom ont så jag får se hur natten blir  Kanske får ligga och kolla på film eller något om jag inte får ro till att somna? 
Men jag hoppas jag får lite blund med tanke på att jag sov jätte dåligt söndag till måndag natten. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0