Filmen älska mig och mobbning...



Jag såg filmen Älska mig för någon dag sen igen. Tänkte skriva lite om mobbning utifrån vad jag själv tycker.

Först och främst så tycker jag att man borde visa denna film i alla skolor runt om i Sverige.
Man kan aldrig förstå helt hur det är att vara utsatt för mobbning om man själv aldrig har varit med om det. Men skulle man visa denna film i skolorna så tror jag ändå att man kommer förstå bättre hur det är istället för att bara prata om det.
Att mobba är en hemsk grej man kan göra och alla måste hjälpa till för att platser som skola och arbete fungerar så bra som möjligt.
Jag tror det är viktigt att ta upp mobbning redan när man är barn. Att man lär sig så tidigt som möjligt att det är fel! Tro det eller ej, men mobbning sker inte bara i skolor utan även också ute på olika vuxna arbetsplatser.
Ingen ska behöva vakna upp på morgonen och ha ångest och känna sig rädd för att gå till skola och arbete.

Tänk egentligen. Den som mobbar eller blir utsatt kan vara din syster, bror, kusin någon av dina föräldrar o.sv..
Ni som går i skolan. Ser ni att någon är ensam, blir retad och så. Gör något! Säg ifrån!
Vågar man inte göra det själv. Så säg till någon vuxen på skolan. Det är deras skylldighet att se till så alla elever har det bra och att skolan ska vara rolig och trevlig för alla.
Alla människor är lika mycket värda oavsett hur man är, hur man ser ut och vart man kommer ifrån. Det är det som gör varenda människa unik på sitt sätt!
Så stoppa mobbningen! En dag kan det vara försent...



Trailer på filmen.

Kommentarer
Postat av: Björn Hultman

Filmen är kanon bra och som du säger borde fler elever i skolorna se den. Jag föreläser om ämnet i skolor och försöker på så sätt förändra samhället och ge den kunskap som lärarna inte har. Man måste förstå innebörden i vad mobbning kan få för konsekvenser, 50 st tar sina liv varje år under 19 års ålder, 1 person i veckan. Titta in på bloggen och lär dig mer :)

2011-08-26 @ 08:55:46
URL: http://antimobbning.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0